sunnuntaina, lokakuuta 21, 2007

Urho Kekkosesta radiossa

Urho Kekkosen hahmon tunteminen kuuluu Suomessa historialliseen yleissivistykseen. Hän oli Suomen presidenttinä vuodesta 1956-1981 [vaikka linkattu Wikipedia-artikkeli hänelle suo olemattoman ylimääräisen vuoden tässä tehtävässä], mutta luettiin poliittisesti merkittävien henkilöiden joukkoon jo parikymmentä vuotta ennen sitä.

Tänään Radio Suomessa on kuunneltavissa YLE:n teemailta, joka on otsikoitu Kysykää Urho Kekkosesta!

"Mitä olet aina halunnut tietää Urho Kekkosen poliittisesta elämästä? Sankari, konna, valtiomies, agentti, näkijä, takinkääntäjä...???", hehkuttaa mainos kysymysmerkeillä. Jukka Kuosmanen on tuonut studioon on kolme poliittisen historian miestohtoria Mikko Majander, Kimmo Rentola ja Timo Soikkanen, joiden repertuaari kyllä riittää vastaamaan katsojien kinkkisempiinkin kysymyksiin. Helsingin yliopiston poliittisessa historiassa pitkään aiemmin työskennellyt Mikko Majander kirjoittaa paraikaa SDP:n historiaa, Kimmo Rentola on Turun poliittisen historian professori ja kansainvälisesti tunnettu kylmän sodan tutkija. Timo Soikkanen tunnetaan parhaiten ehkä ulkoministeriön historiastaan ja hänkin on toiminut professorina Turun poliittisessa historiassa.

Kannattaa varmaankin avata radio illan alussa: Kysymyksiä, vastauksia ja keskustelua UKK:n politiikan kaikista puolista sunnuntaina 21.10. alkaen kello 18.06 tai 18.07 riippuen siitä, mitä mainospuffin riviä uskoo.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulin autoillessani kuunnelleeksi ko. ohjelman. Hyvin rakennettu ohjelma, ei syyllistynyt yli- tai alilyönteihin ja sisälsi ainakin itselleni uutta tietoa. Valitettavasti ohjelma tuli yhtäaikaa F1 -ajojen kanssa, mikä saattoi vaikuttaa soittajien ja kysyjien vähäisyyteen. :)

Jari Sedergren kirjoitti...

Se oli vähän dramaattisempaa.

Mutta oikein hyvä radiokeskustelu!

Derego kirjoitti...

Pahus, eipä tullut huomattua ja ehkä nettiradio ei olisi täällä ulkomailla kuulunutkaan.

Olisiko tiedossa, ovatko Radio Suomen ohjelmat kuunneltavissa esim. Elävä Arkisto'sta - etsin, mutta en tuota löytänyt...