tiistaina, lokakuuta 04, 2005

Akaatemista bloggausta

Mikko Piippo vinkkasi akateemisen bloggauksen kuvioihin taannoisessa kommentissaan. Nostettakoon ne tänne pääsivun juttuun asti. Kirjoittaja on Ivan Tribble - ei siis Iivana Julma. Ivanin aiheena on blogien vaikutus työnsaamiseen. Monet akateemiset työnhakijat Yhdysvalloissa esittävät bloginsa meriittinä jo työtä hakiessaan, kuten Brian Leiter linkeissä kertoo, ja ne jotka eivät bloggaajauraansa paljasta, googlataan esiin työpaikoilla.

Samaa teemaa lähestyy myös Crooked Timber, joka on saanut inspiraatiota monelta kirjoittajalta, myös Guardian -lehdeltä, joka pohdiskeli bloggaamisen hyötyjä väitöskirjan teossa. Blogit ovat lehden mukaan loistavia ideoiden kehittämisessä ja jakamisessa.

Jakaminen ei sitten tarkoita sitä, että haluaisin blogimme tulevan esille tulevissa yliopistojen eettisissä lautakunnissa, joista tänään uutisoitiin laajasti laajalevikkisessä helsinkiläisessä päivälehdessä.

Cliopatrian perustaja ja "blogmeister" Ralph E. Luker kirjoitti historiablogeista toukokuussa 2005 kolumnin Were there blog enough and time History and Technology -lehteen. Jutussa on kymmeniä linkkejä akateemisesti pätevyytensä osoittaneisiin historiabloggaajiin. Ja siitä käy ilmi mm. se, että Yhdysvalloissa historiablogit ovat jo säännöllinen paneelikeskustelun aihe valtakunnallisissa historiakonferensseissa. Milloin meillä?

- Sedis

Ei kommentteja: